Uppdatering löneförhandling

Jag hade ju lönesamtal för ett antal månader sen som gav resultatet...0 kr!!! Så här är det: I slutet av förra året gick jag till chefen och sa att jag vägrar att jobba med 800 kr mindre i lön än de nyexade syrrorna som skulle anställas i januari. Då fick jag 1000 kr mer i lön från och med januari. Vilket innebär att de tycker att jag redan har 2011 års lön och alltså inte får en krona till i lön detta år...skit säger jag om det och är riktigt arg! Jag tycker inte att jag fått något individuellt lönepåslag alls, utan bara det som faktiskt ska läggas på, jag är jäkligt arg men kommer ingen vart alls med det.

Sen ringde chefen från akuten och ville anställs mig i platsbanken och sen låna mig därifrån till akuten. Många turer är det och jag vet varken ut eller in. Vad innebär det att jobba i platsbanken? Kan de skicka mig till nånannan stad för att jobba på psyk eller vadå? Vad har jag för rättigheter om jag tackar ja, kan jag välja att tacka nej till erbjudna tjänster eller måste jag ta det jag erbjuds om jag inte vill/kan vara kvar på akuten? Chefen på akuten påstår att jag får välja, min nuvarande chef tycker att jag ska passa mig noga för att tacka ja, att jag inte alls kanske får möjlighet att välja, utan kan råka få en fast anställning på en avdelning i en annan stad...på måndag ska vi ha ett möte om detta, men jag börjar känna att allt strul kanske inte alls är värt det!

Kommentarer
Postat av: Sjuksnu

Rörigt.



Om du inte tänkt bli specialistsjuksköterska, och inte har tänkt jobba i Norge, så är det väl bara att fortsätta kämpa för din lön i landstinget. Även om det är i princip meningslöst så måste energin få utlopp någonstans, antar jag.



Annars lät ju det där ettåriga vikariatet på akutmottagningen som en fin väg in i specialistutbildning och ny tjänst. Men platsbanken? En tjänst som motsvarar bemanningssjuksköterskans vardag, till en landstingslön? Det låter inte så tilltalande. =)

2011-12-10 @ 12:16:05
URL: http://sjuks.nu
Postat av: Upperhand

Kanske att jag läser till IVAsyrra såsmåningom, men Norge blir det inte. Så jag kämpar väl på för min lön, tur jag får mer när jag jobbar extra i kommunen, det måste ju vara ett tråkighetstillägg jag har där eller nåt :D

Jo, visst låter det lite skumt? Fast jag tror inte jag behöver hoppa runt varje dag, utan mer att jag hamnar på nån avdelning som inte kan hitta personal att anställa (hmm...)

2011-12-10 @ 19:51:17
URL: http://upperhand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0